PURENTAONGELMAN OMAHOITO

Verkkokurssiltamme saat kattavasti tietoa purentaongelman oireista, siihen altistavista tekijöistä sekä ohjeet omatoimiseen hoitoon ja oireiden ennaltaehkäisyyn.

Purentaongelma voi olla elämää hyvin hallitseva vaiva. Oireet saattavat olla hyvin laajoja vaikuttaen unenlaatuun sekä jaksamiseen. Havaintomme on, että purentaongelma on viime vuosien aikana yleistynyt erityisesti työikäisten keskuudessa suuresti.

Tärkeintä onkin vaivan tunnistaminen ja sen jälkeen avun hakeminen vaivaan.

Verkkokurssiltamme saat kattavaasti tietoa purentaongelman oireista, siihen altistavista tekijöistä ja ohjeet omatoimiseen hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn.

Ohjeemme sopivat myös esimerkiksi hierojan tekemän purentalihaskäsittelyn hoidon tueksi.

Kurssilla kerromme myös milloin apua kannattaa hakea ammattilaiselta, kuten hammaslääkäriltä tai hierojalta.

KURSSILLA:

Purentalihasongelmat ovat laaja kokonaisuus, jossa usein yhdistyy niin niskahartia-alueen ongelmat kuin kasvojen lihaksiston ongelmat. Purentaongelma voi olla lähtöisin niin henkisestä (stressi) kuin fyysisestä (lihas- ja nivelperäinen) epätasapainosta. Kurssin aikana saat välineet oman ongelman syiden tunnistamiseen sekä hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Verkkokurssi muodostuu eri mooduleista. Moduulirakenne jäsentää ja helpottaa opiskelua, voit opiskella näin yksi moduuli kerrallaan omaan tahtiin ja ehdit hyvin sisäistämään läpikäydyt asiat. Aiempiin moduuleihin voit halutessasi palata kurssimateriaalin käyttöajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluat.

Kurssimateriaali on käytettävissäsi 6kk oston jälkeen.

Kurssilla opit ymmärtämään purentaongelmaasi ja sen syitä paremmin. Kun syyt ongelmaan ovat tiedossa, on helpompi hakeutua juuri oikean ammattilaisen hoitoon (esim. hammaslääkäri tai hieroja) sekä valita itselleen sopivat itsehoitomenetelmät.

Purentaongelma ei ole vain lihasperäinen ongelma, oireet voivat johtua lihasperäisistä syistä, mutta esimerkiksi narskuttelulle löytyy taustalta useimmiten syy, kuten stressi tai huonosti asettuvat ylä- ja alahampaiden purupinnat.

Stressillä on suuri merkitys valtaosan purentaongelmissa. Painotammekin stressinhallinnan ja lievittämisen tärkeyttä purentaongelmien hoidossa, esimerkiksi oikeanlainen hengitystekniikka lievittää stressiä ja rentouttaa kehoa.

Kurssilla käymme yhteenveto-moduulissa läpi jo opitun ja kerromme kuinka voit yhdistellä eri tekniikoita itselle sopivaksi kokonaisuudeksi.

MODUULIT:

1. TERVETULOA KURSSILLE

2. PURENTAONGELMA

Purentaongelman oireet ja syyt purentaongelmaan, testaa itse-osio.

3. HIERONTA

Hierontaohjeet oireiden helpottamiseen sekä ennaltaehkäisyyn.

4. HENGITYS

Hengityselimistön vaikutukset purentaongelmiin + hengitysharjoitus.

5. HARJOITTEET JA VENYTYKSET

Harjoitteet parantavat eri alueiden liikkuvuutta ja kehon toimintaa. Näistä voit saada apua niskan jännitykseen ja oikeaan hengitystekniikkaan. Videoilla ohjeet niin, purentalihasten venytykseen kuin niskan ja rangan liikkuvuuden parantamiseen.

6. STRESSI

Mitä stressi tekee m eille, miten se liittyy purentaongelmaan ja kuinka vähentää stressiä ja sen oireita.

7. YHTEENVETO

Käymme läpi jo opitun ja kerromme kuinka voit yhdistellä eri tekniikoita itselle sopivaksi kokonaisuudeksi.